2024 Yılında Yayınlanan En İyi Türk Filmleri

Bilgehan Tepeli 38 Görüntüleme Yorum ekle
4 Dak. Okuma

1881-1938 ATATÜRK (2. FİLM)

Yönetmenliğini Mehmet Seda Öztekin’in yaptığı ve Aras Bulut İynemli, Songül Öden ve Mehmet Günsür’ün rollerini paylaştığı iki bölümden oluşan “1881-1938 Atatürk” filminin ilk bölümü 3 Kasım da yayınlandı. Bu ilk bölüm 1881’de başlayıp 1915’te tam da Çanakkale Savaşı’nın başlangıcında sona eriyor. Seyircilerin çok beğenisini alan bu ilk bölümün ardından ise ikinci bölüm 5 Ocak 2024 tarihinde yayınlandı. Bu bölümde de filmin kadrosu ağırlıklı olarak aynı şekil devam ediyor. İlk bölümün ardından serinin ikinci bölümünde milli zaferimiz Çanakkale Savaşı’na ve 1919 yılına kadar devam eden sürece odaklanıyor. Bu sürecin içinde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, Doğu Cephesi’nde Ruslara, Suriye cephesinde ise İngilizlere karşı büyük bir mücadele vermesini izleyeceğiz ve en nihayetinde 1. Dünya Savaşı’nda Savaşı’nı kaybetmeyen tek Osmanlı Subayı olarak tarihe geçtiğine tanık olacağız. Ancak cephelerde verdiği bu büyük başarıların ardından İstanbul’a döndüğünde Mustafa Kemal’i kötü bir sürpriz beklemektedir. Ayrıca filmde Atatürk’ün, Cenovalı, Levanten bir İtalyan aileye mensup Madam Corinne ile tutkulu aşkı ve Milli Mücadele’ye giden yolda bir lider olarak öne çıkmaya başlaması da işleniyor. Açıkçası tarihimizde çok önemli bir yere sahip olan liderimiz Atatürk’ün hayatının güzel bir şekilde film olarak işlendiğini görmek bizleri mutlu etti. Siz değerleri okurlarımıza da tarihimizi yansıtan bu filmi izlemelerini öneririz.

CEM KARACA’NIN GÖZYAŞLARI

 Yönetmenliğini Yüksel Aksu’nun yaptığı, başrollerini İsmail Hacıoğlu, Fikret Kuşkan, Yasemin Yalçın’ın paylaştığı, Anadolu rock müziğin efsane ismi Cem Karaca’nın hayatının anlatıldığı “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filmi 26 Ocak 2024 de vizyona girdi. Film Cem Karaca’nın müzisyenliğe başladığı gençlik yıllarından; 80’li yılların sonunda tekrar Türkiye’ye döndüğü zamanı konu alıyor. Filmde özellikle Cem Karaca’nın ailesi olan ilişkilerini ve çevresinde onu etkileyen diğer faktörleri görüyoruz. Sanatçının zamanla yaşadığı olayları içinde hissettiği duygu durumlarını ve buna bağlı olarak değişen hayatını çok net ve samimi bir şekilde görebiliyoruz. Film bu konuda başarılı bir iş çıkarmış. Bunda da en çok başrolleri paylaşan İsmail Hacıoğlu ve Yasemin Yalçın’ın büyük payı var. Yapımcıların son yıllarda biyografik filmleri tercih ettiği bu furya da kendine yer bulan “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filmini sizlere öneririz.

EMANET

Yönetmenliğini Ali İlhan’ın yaptığı, başrollerini Mustafa Üstündağ, Tuvana Türkay ve Turgay Tanülkü’nün paylaştığı Emanet filmi, 8 Mart 2024 tarihinde yayına girdi. Emanet filminin konusuna gelecek olursak; Orhan Usta, geçmişi sırlarla dolu olan bir adamdır. O, dağılmak üzere olan ailesiyle birlikte onlara ait olmayan bir emaneti korumaya çalışır. Her şeylerini kaybettikleri bu süreçte Orhan ve ailesi, birbirlerini yeniden bulur. Derin anlamlar içeren ve 7.8 IMDB puanı alan Aksiyon ve Dram türündeki bu filmi sizlere öneririz.

MUCİZE AYNALAR

Yönetmenliğini Tolga Örnek’in yaptığı, başrollerini Cengiz Bozkurt, Şebnem Bozoklu, Eren Demirbaş ve Boran Kuzum’un paylaştığı Mucize Aynalar filmi 5 Nisan 2024 tarihinde vizyona girdi. Filmin konusuna gelecek olursak; Altı farklı Aziz Nesin hikayesinden uyarlanan “Mucize Aynalar”,  hayallerini gerçekleştirmek isterken tökezleyen, kendi dünyalarındaki güzellerin farkına varamayan ve onları kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalan insanların bu süreçte neler yaptığına şahit olacağız. Güldürürken düşündüren ve IMDB’den 8.1 puanı alan Komedi türündeki bu filmi sizlere öneririz.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version