Fikir; bir şey veya kimse hakkında oluşan düşüncedir. Fikirler bir olay, olgu, izlenim veya yaşayış sonucu oluşan kanı ile olur.
Fikirler, düşünce ile başlar proje olur ve o proje hayata geçip insanlığın hizmetine sunulur. Ne kadar çok farklı fikirler oluşursa o kadar farklı proje ve hizmetler olur. İnsanlığın konfor alanı gelişir, işler kolaylaşır, kısa zamanda çok şey yapılır. Üretim fikirlerin oluşumu ile başlar. Fikirlerin az olduğu yerde tüketim çok olur. Çeşitli kaoslar ve düzensizlikler meydana gelir, zorluklar artar. Bir şey hakkında fikir üretmek az bir şey değildir, kıymetli ve meşakkatlidir. Siz siz olun fikirlerinizi önemseyin, değerlendirin ve saygı gösterin ki; saygınlık görsün, önemsensin ve hayata proje olarak girip insanlığa hizmet etsin.
Her fikrin bir tetikleyicisi vardır. Bazen olumlu, olumsuz bir durum ve olay; bazen bir şahıs ve davranış; bazen gördüğümüz, duyduğumuz, düşündüğümüz, hissettiğimiz, algıladığımız; bazen de durup dururken fikirlerimiz oluşur, gelişir ve hayata doğar yaşar ve büyür. Böylece insanlığın hizmetine bir proje olup onların refaha, konfora, bilime, ilime ulaştırır. Zamandan tasarruf edip üretimde artışı sağlamaya hizmet etmekte çok önemli bir yere sahiptir fikirler. Yeni fikirler yeni projeler yeni hizmetler demektir. Aynı ve benzer fikirler şahıs ve toplumları geliştirip dönüştürmez, yerinde saydırıp hatta geriye düşmeye sebep olur. Bu yüzden farklı fikirler zenginliktir. Farklı düşünmek şahıs ve toplumları geliştirir, üretken olmasını ve daha çok hizmet sunmasını sağlar. Farklı düşünen her zaman aydınlık veren meşaleyi ellerinde tutar ve öncü konumunda önderlik eder, saygın olur, değer görür, takdir ve tebrik edilir, maddî ve manevi ödüller alır. Bu gibi şeyler daha çok fikir üretmesini de sağlar. İnsanlığa hizmet için siz de yeni ve farklı fikirler üretin. Hem kendiniz için hem bulunduğunuz toplum için çok önemli hizmet ve başarılara imza atmış olursunuz. Takdir edilen, saygın olan, kahraman olan siz olursunuz.
Fikirlerin doğuşu; üretmek, hizmet sunmak, yeni projeler hayata geçirmek, üretimi artırıp tüketimi azaltmak ve kontrollü hale getirmek demektir. Fikirler doğmazsa insanlık gelişim ve değişimde yol kat edemez. Siz fikirler üretin insanlık eskimişlikten kurtulsun. Değişip gelişsin, konfora ulaşıp refah bulsun. Zamandan tasarruf edip çok üretsin, az tüketsin.
Fikirler önemlidir. Fikirler doğup gelişmeli, projelere dönüşüp hizmet sunmalı; insanlığa her alanda fayda sağlamalı; ilim, bilim, teknikte, hizmette, hayatta konforda üretim ve tüketimde gelişim ve denge sağlamalı.
Fikirler; farklı olursa zenginlik, benzer olursa fikirsel kıtlıktır.
Fikirlerin doğması için bol bol okuyup gezmek, görmek, yaşamak, izlemek, hissetmek, dinlemek ve tecrübe etmek lâzım. Yeni bir fikrin doğması için siz de düşünün, belki insanlığı kurtaracak olacak sizin fikrinizdir.
Bol düşünüp bol fikir üretmeler dilerim.
Sevgi ve saygılarımla, keyifli okumalar dilerim…