Altyapı Dinamikleri

Tekin Toklucu 2.1b Görüntüleme Yorum ekle
4 Dak. Okuma

Federasyon Başkanı ve yetkililer göreve geldikten bir süre sonra kulüplerin altyapılarını kontrol ve denetleme adı altında bir dizi ziyaretler yaptılar!

Öncelikle süper lig takımlarını ziyaret ettiklerini medyanın aydınlatığı kadarı ile takip ettik.

Ancak bu ziyaretlerde varılan nokta, elde edilen tesbitler neler..?

Hangi takımın yada takımların bu alanda talimatlara uyduğu, hangilerinin altyapıya gerekli yatırım ve ilgiyi gösterdiği ile ilgili ne yazık ki bilgi sahibi olamıyoruz.

85 milyonluk ülkemizde yediden yetmiş yediye her insanın ilgisi dahilinde olan spor dalında dahi şeffaflığı görememek hepimizi çok ama çok üzüyor. Kötü yönetimler sonucu ekonomik olarak iflas etmiş olan spor kulüplerimizin, finansal olarak nefes alacakları alan öz yapılarına dönmeleri kaçınılmaz olduğu da gerçek, ama kulüp yöneticileri ne yazık ki bu konuda eski ve savunan tutumlarına devam ediyorlar.

Gerekçeleri;

Tribünlerin isim yapmış oyuncuları sahada görmek istediği düşünceleri var. Haksız değiller..! Ama aldıkları oyuncular ve mevkilerine baktığımızda hiç de planlı hareket etmediklerini gözlemliyoruz.

Federasyonun yabancı futbolcu sınırlamasına her sezon mutlaka itiraz ederek bu konudaki iştahlarını da belli ediyorlar.

Ne yazık ki futbolu yönetenler bu konuda kararlı olamayınca bu konu gündemden düşmüyor.

Ligimizde çok olmamakla birlikte başarılı olan genç yeteneklerin az sayıda olması bile kulüplerimizin altyapı ve genç oyunculara daha çok yönelmeleri gerektiğini göstermektedir.

ARDA FAKTÖRÜ…

Fenerbahçe ve Türk futbolunun çiçeği burnunda yıldızı Arda, futbolu ve kişiliği ile bu alanda büyük bir idol ve örnek oldu ve oluyor. Elbette her çocuk onun yeteneklerine sahip olmayabilir, ama onu örnek alarak ivme yakalayabilirler.

AİLELER…

Türk futbolunda daha çok genç yeteneği görmek sadece TFF ve kulüplerin çalışması ve gayretleri ile olmaz, sporculara o imkanı veren kulüpler kadar o imkanın kıymetini hem çocuğuna hem kendine anlatacak, onu özümseyecek aile bireylerine de ihtiyacımız var!

Daha yolun başında çocuğunu kendileri için para makinesi olarak gören ve olmadan onu solduran ebeveynlerin olduğu da gerçek.

Oysa yapmaları gereken; Sporcuyu, öncelikle aidiyet, çalışkanlık, saygı ve işine arkadaşına saygı konusunda eğiterek o kuruma yollamalı.

Eğitim aileden başlar sözü her alanda ve her zaman geçerli olup yanına bir de zeka ve çeviklik ve ahlakı da eklediğinizde bu iş tamam diyebiliriz. Bu yüzden topyekun hareket edip oto kontrol sistemi ile hata yapanları ayıklayabilir ve altyapı konusunda başarılı adımlar atmaya başlarız.

EĞİTİMCİ YANI;

Altyapı eğitimini verecek akademisyen hocaların her şeyden evvel kafalarının rahat olması lazım. Bu nasıl olacak derseniz cevabım basit! Ama mevcut yöneticileri düşününce umutsuzluğa kapılmıyor değilim. Çünkü onların yaşam kalitelerini, ekonomik ve sosyal yaşamlarını kafalarına çokça takıp, en iyisini yaptıracak yöneticiler maalesef yok gibi! İşte bu alanın en büyük problemlerinden biri de bu. Daha tesis sorunlarına giremiyorum bile…

Söz konusu eğitim olunca bu alanda da eğitim kurumlarına, gerek Milli Eğitim Bakanlığı, gerekse Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bir takım yaptırımlar uygulanmalı ve okul kampüslerinde mutlaka spor salonu ve futbol sahası şart koşulmalı ki; haftada en az iki ders halinde, yetenekli futbol, basketbol, voleybol, yüzme vb. gibi spor dallarında yetenekli çocuklara bu şans verilmeli. Ellerindeki eğitimcilerle Türk sporunun altyapısına yeni yetenekler kazandıracaklarına inancım tam.

Bu atılım spor kulüplerinin de elini güçlendirecek ve de itici güç haline geleceklerdir.

Bir yerlerden başlamak, ilerlemenin başlangıcıdır.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version