Hayata Olumlu Bak
Olumlu düşünce ya da başka bir değişle pozitif düşünce. Olumsuz düşünce yani negatif düşünce… İnsan hayatı bir anlamda bu iki düşünce üzerine kuruludur. Bunlardan hangisi bize hakimse bizim hayatımız, düşüncelerimiz…
Giderken Alıp Gitseydin
Giderken bende bir resmin dahi kalmamış. Bu kadar mı sevmiyordun ki sevgin kalmamış. Bir ömür ömrümü sana boşuna mı ben adadım. Sevilen zalim olmaz ki seven ömrünü sana adamış. İnsan…
Dar Ağacına Asılan Umutlar
Sen gördüğüm en cani cellatsın; Tüm zamanlarımı darağacına astın, Ceset ceset ömrüm sallanıyor. Boynumda kalın bir urgan. Durmadan hayatlar harcıyorsun. Neden bu kadar acımasızsın? Yok mu sende kalp denen organ?…
Cinsel Mitler
Erkekler cinselliği her zaman isterler ve buna hazırdırlar. İnsanlar robot değillerdir. Bu demektir ki erkekler de robot değil. Bu yüzden onların sürekli bir duruma hazırlıklı olması beklenemez. Bu inanışa sahip…
Saçmalamak İstiyorum
Her gün, bir önceki gün gibi, Yarında dünün aynısı, Anlayacağınız her gün aynı terane. Hesapsız plansız saçmaladığım, Farklı bir güne gözlerimi açmak, Başımı alırken aklımı saf dışı bırakmak istiyorum. Başıma…
Zahmet ve Rahmet
Hayatın akışı içerisinde birçok duyguyu iç içe yaşarız. Ağlarken aynı zamanda güldüğümüz, kızgınken aynı anda endişeli olduğumuz anları olmuştur hepimizin. Sürekli bir mutluluk, huzur, keder ya da üzüntü içerisinde değiliz.…
Çocuklarda Karşıt Olma Karşıt Gelme Bozukluğu
Patolojik İnatlaşma Çocuk ve ergenlerde görülen bir davranış bozukluğudur. Sık öfke nöbetleri, alınganlık, kolay sinirlenme, yetişkinlerle sık tartışma, kuralları sorgulama ve uymama, bilerek başkalarını kızdırma, kendi hataları için başkalarını suçlama,…
Çocuk ve Öfke Duygusu
Küçücük boyuyla bana kafa tutuyor bak hele. Öfkelenince elinde ne varsa fırlatıyor. İstediği bir şey olmayınca bağırıyor, kendini yerlere atıyor. Öfkelenince, kızınca ne yapacağını bilemiyor. İnsan neden öfkelenir? Öfke hali…
Kilimin Serüveni
Kilim kelimesinin kökeni anlam olarak tartışmalıdır. Genelde aslının Farsça olduğu ve bu dilden Urduca ile Türkçe'ye, Türkçeden de Moğolca, Rusça ve Arapça ile Kafkas ve Balkan dillerine geçtiği kabul edilmektedir.…