Evliliğe Dair Bir Kaç Söz

Sema Aktaş 646 Görüntüleme 2 Yorum
3 Dak. Okuma

Evlilik iki kişi arasında yapılan bir ahiddir. İster sesli ifade edin ister sessiz, iyi yada kötü günde,hastalık da yada sağlıkta hep birlikte olacağınıza dair atılmış bir imzadır.

Evlenmek istediğimiz kişiyi tanımadan önce kendimizi tanımamız çok önemlidir. “Ben nasıl bir kişiliğe sahibim, hayattan neler bekliyorum, beni neler mutlu eder, beni en çok üzen konular yada davranışlar nelerdir?”

Bu soruların cevabını aldıktan sonra evlilik üzerine kendi inançlarınızı değerlendirebilisiniz. Evlilik nedir ve neden yapılmalıdır? Bunu aileden ve yaşadığınız toplumdan kaçmak için mi yapmalısınız yoksa topluma ayak uydurmak için mi? Belki de ekonomik özgürlük için yada gerçek aşkı bulduğunuza inandınız. Evliliği yapmak için gerçek amacınızı bulmadan yada evliliğe ait sorumlulukları gerçekleştirebileceğinize inanmıyorsanız evlilik düşüncenizi bir süreliğine erteleyin.

Evliliğin temelini sadakat, sevgi, saygı ve sorumluluk oluşturur. Yaşadığınız coğrafya, kültür ve aile inançları bunlarda değişikliğe neden olabilir. Evlilikteki gerçek beklentiniz nedir? Bu soruyu cevaplarken asla kendinizi kandırmayın. Mutlu bir evliliğin sırrı bu cevap da saklıdır. Tüm bireylerin kendine ait doğruları ve inançları vardır. Kendi düşüncelerinize ve beklentilerinize uygun bir kişi seçerken bunu göz ardı etmeyiniz.

Evlilik her zaman iki kişi arasında olmayabilir, yaşadığı çevre ve aileler bu evliliğe dahil olabilir, bunun farkında olup eş seçiminde bu iki faktörü göz önünde bulundurmak gerekir. Ailenin yaşam koşulları, kültürleri, gelenekleri, aile içi davranış şekilleri ve birbirleri ile olan iletişim ve sevgi dili size evlilik yapmak istediğiniz kişi hakkında yol gösterici konumunda olacaktır. Tercih ettiğiniz kişinin size olan davranışları, anne ve babasının kendi arasındaki sevgi ve iletişim şeklinin bir benzeri olacaktır.

Aileler arasında çok fazla kültür farkı olduğu durumlarda eşiniz ve aileler arasında ki dengeyi koruyabilmek önemlidir. Buna inancınız yoksa bol kavgalı bir evliliğe hazır olun.

Evlilik sorumluluk alabilmektir, eşinize olan davranışlarınız dan tutun da çocuk bakımı ve evde iş paylaşımına kadar bir çok konuda bilgi sahibi olup kendinizi ona göre şekillendirmeniz gerekir. Sadece kendi ihtiyaçlarınızı değil tüm aile bireylerinin maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılayabilecek olgunluğa ve anlayışa sahip olabilmeniz, eksik olan yönlerinizi tamamlayabilmeniz, destek olmanız ve gerektiğinde sabır gösterebilmeniz gerekir.

Bir anlaşmazlık çıktığında yada kavga ettiğinizde asla şahsına karşı hakaret etmemelisiniz, zaman içinde olayları unutabilirsiniz ama küçük düşürücü alaycı ve hakaret içeren sözleri asla unutmazsınız. Kavgaya neden olan davranışı yada olayı düzeltebilmeniz için neler yapılabileceğini konuşabilmelisiniz . Sevginiz ve saygınız önceliğiniz olmalıdır Asla ayrı yataklarda yatmamalısınız ve yatağa küs girmemelisiniz, ten uyumunuzu daima canlı tutmalısınız.

Özetlemek gerekirse, evlilik üzerine bir karar alırken bir çok konuyu göz önünde bulundurmak gerekir, mutlu evlilikler alınan doğru kararlardan geçer.

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Sema Aktaş
Bağlantılar:
Aile Danışmanı
2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version