Gökten İnen Mucize

Feyza Tunay 662 Görüntüleme Yorum ekle
2 Dak. Okuma

Bu sene içinde şimdiye kadar şifa ve bereket kaynağı olarak bilenen nisan yağmurlarına yakalanınız oldu mu? Çoğumuz belki ıslanmaktan hoşlanmayız ancak ben nisan ayında yağmuru gördüğümde şemsiyemi açmayanlardanım. Nisan yağmurlarının zengin mineral içermesinden dolayı uzmanlar da vücuda zindelik verdiğini söylüyorlar. İçerisinde bol miktarda azot, magnezyum, potasyum ve bedene dinçlik veren değerli demir gibi mineralleri bulunduruyor. Aynı zamanda baharın habercisi olan nisan yağmurları mart ayının keskin soğuğunu bile dindiriyorsa bizlerin de bedenlerine şifa ve kalplere yumuşaklık, ferahlık vermesi kaçınılmaz gibi gözüküyor.

Nisan ayında doğa tıpkı dirilir, ölü gibi duran tabiata hayat ve canlılık gelir. Nisan yağmurlarının bitkiler için de çok önemli olduğunu, nisan ayında uyanmaya, çiçeklenmeye başlayan bitkilerden de anlayabiliriz. Elbette sadece bitkiler değil, kış mevsimi boyunca kuruyan, soğuyan toprak da susamış, acıkmıştır. Birçok canlıya yuva, temel, kök olan toprak ananın uyanışı nisan yağmurlarıyla olmaktadır.

Anadolu’da nisan ayında yağan yağmurlara o kadar kıymet verilir ki, zemzem suyu olarak adlandırılır. Nisan ayında yağan yağmurların altında başı açık durmanın saçları gürleştirdiği söylenir. Elbette biriktirilebilir. Biriktirilip içildiğinde şifa verdiğine inanılır, aynı zamanda ekmeklerde ve yoğurt mayalamada kullanılır. Nisan yağmuru biriktirme geleneği artık neredeyse kalmasa da kırsal bölgelerde hala yaşatılmaya devam ediyor. Büyük Selçuklu İmparatorluğu zamanlarında nisan yağmurları muhakkak biriktirilirdi ve hastalara şifa niyeti ile dağıtılırdı. Gelen misafirlere ikram edilirdi. Zemzem suyunun susuzluğu ve açlığı giderdiği bilindiğinden biriktirilen nisan yağmuru suyunun zemzem kadar kıymetli olması araştırmaya değer bir husustur diyebiliriz. Siz de şifasından faydalanmak isteyenlerdenseniz nisan yağmurlarını değerlendirebilirsiniz.

Konya’da, Mevlâna Müzesinde bulunan, 1396’ da yapıldığı bilinen “Nisan Taşı” Anadolu’da nisan yağmurlarını toplama geleneğinin başlangıcı olarak kabul ediliyor. Nisan Taşı bakır ve bronz karışımından yapılmış 43 kilogramlık nadide bir eserdir. Henüz görmediyseniz, gezip görülecekler listenizde yerini alabilir.

Nisan yağmuruna yakalanın! Güne özel bolluk bereket Theta Healing çalışması için @bilincimyolda instagram hesabıma göz atabilirsiniz. Şifanız bol olsun. Aynı zamanda içerisinde bulunduğumuz bu güzel bayram vesilesi ile Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

Bu İçeriği Paylaş
Yazan Feyza Tunay
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version