İnternet Kullanımı ve Sosyal Medya

45 Görüntüleme
2 Dak. Okuma

İçimizdeki boşluğu dolduramadığımız zamanlardayız. Ne çocuklar ne de yetişkinler artık hiç bir şeyden tatmin olmuyor. İnsanların bir türlü memnun olmadığı, asla elindekilerle yetinmeyip hep daha çoğunu istediği, kanaat etmek, şükretmek, hamd etmek gibi kavramların çok eskide kaldığı tuhaf dönemlerden geçiyoruz.

Bunda sosyal medyanın etkisi yadsınamaz elbette. Herkesin en güzel yüzünü, en mutlu zamanlarını ekrana yansıttığı, paylaşılanların birçoğunun mizansen olduğu bilinse de her defasında yanılgıya düşen bir kesim var.

Artık okumanın, eğitimli, kültürlü, donanımlı olmanın pek de geçer akçe olmadığı günümüzde çocuklar ve gençler daha kolay para kazanacaklarını düşündükleri mesleklere heves etmeye başladılar. Kızlar daha çok influencer olmak istiyor. Tanıtım için gelecek olan ücretsiz ürünler; şık, güzel, bakımlı, neşeli genç kızlar elbette ki onların ilgisini çekiyor. Giyinip süslenip en güzel mekanlarda dolaşan, en güzel kafe ve restoranlarda bulunan bu fenomenlerden biri olmak hayallerini süslüyor. Erkeklerin gözü ise daha çok futbolcu olmakta. Hem sevdikleri sporu yapıp hem de hayal bile edemeyecekleri miktarda para kazanabilecek olmak oldukça ilgilerini çekiyor.

Sosyal medyanın bu denli hayatımızda olmasının kaçınılmaz sonucuydu belki de bunlar. Her an elimizde taşıyıp hiç gözümüzü ayırmadığımız telefonlarımızdan bize akan pisliğin hepimiz farkında olsak da bağımlılığımızın düzeyi ondan kopmamızı engelliyor. Telefon bağımlısı olmamızda sosyal medyanın büyük bir etkisinin olması gerçeğinin yanı sıra banka işlemlerinin, kamu kurumlarının randevu işlemlerinin ve daha birçok şeyin internet üzerinden yapılıyor olması da telefonlarımızla güçlü bağımızı koparmamıza engel oluyor maalesef.

Çağımızın bize sunduğu teknolojik gelişmeleri faydalı biçimde kullanmayı tercih edersek azami bir yarar sağlayabiliriz. Eğer sosyal medyanın ve oyunların bağımlısı haline gelirsek bunun olumsuz dönütleri uzun vadede tedavisi güç sağlık problemleriyle karşılaşmamıza neden olabilir.

Günümüzde minicik bebeklerin bile ellerinde telefon ve tabletler görüyor olsak da mümkün olduğunca çocuklarımızı internetten uzak tutmaya kendimize de ara sıra sosyal medya detoksu yapmaya çalışmalıyız. Sonuç olarak iradesizliğe teslim olmadan, seçici bir bakış açısıyla en az zarar göreceğimiz şekilde internet kullanımı tercihimizi yapmalıyız.

Bu İçeriği Paylaş
Bağlantılar:
Yazar
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version