Kitap okumak; sadece dudakla olmayıp kitabı algı, zihin ve ruhla analiz edip onunla hemhal olmak, hayal etmek, hissetmek düşünmek ile ilgili bir eylemdir.
Kitap Okumak Neden mi Önemli?
Bir sosyolog gözüyle toplumu analiz etmeyi; bir psikolog gözüyle bireylerin davranışlarından ruh halini anlamayı; olayları ve durumları farklı bakış açılarıyla değerlendirmeyi sağladığı gibi analitik düşünceyi geliştirir kitap okumak…
Kitap okumak; İnsanın duygu, düşünce, mesaj, fikir ve zikirlerini; daha sade, anlaşılır, etkili ve zengin bir dille bireylere ve toplumlara anlatmayı sağlar.
Kelime haznemizi geliştirir, olayları ve olguları daha profesyonel bir şekilde betimlememizi, aralarında daha daha sağlam ve iyi mantıksal bağ kurmamızı sağlar.
Kendimizi, hayatı, insanları, tabiatı, canlıları, ekosistemimizi daha derinden sağlam bir kafayla şeffaf bir algıyla okumamızı anlamamızı sağlar.
Hayal dünyamızı, bilgi dağarcığımızı ve yazma ve okuma eylemlerimizi geliştirir ve çeşitlendirir.
Düşünce eylemimizi körleştirip tembelleştiren kalıplarda takılmamayı, onları çözümlemeyi ve o engel teşkil eden bariyer kalıpları sorgulama ve eleştirmekle aşılıp arkasındaki gerçekleri daha sağduyulu bir kafayla, geniş ve keskin bir bakış açısıyla anlaşılabilirliği öğretir bize; KİTAP OKUMAK.
Ling Yutang, bir sözünde; “Akıllı adam hem kitapları, hem de doğrudan doğruya hayatı olur.” demiştir.
Genel olarak kitap okumak veya hayatı okumak akıllı adamların işi. Akıllı olan her insan iyi bir okuyucu ve analitik birer düşünürdür. Iyi okuyan iyi birer düşünür, iyi birer düşünür iyi bir okuyucudur. Hem kitapları hem hayatı iyi okur.
Hayatı iyi okumak için de kitapları iyi okumak sonra hayatı okumak gerekir.
Sürekli fikirler üretmek, hayattan iyi tat almak, hayatı kolaylaştırmak ve iyi bir analizci olmak, iyi konuşup yazmak, olayları okuyup değerlendirmek, iyi bir hatip olmak için sürekli kitaplar okumak gerekir.
Kitap okumak bizi karanlıktan aydınlığa götürür, dünyamızı aydınlatır ve bazı şeyleri iyi anlamamızı, görmemizi ve algılamamızı sağlar.
T. Carlyle; “Bugünün gerçek üniversitesi, bir kitaplıktır.” diyerek kitapların veya kitaplıkların geliştiren, yetiştiren ve donanımlı yapan bir üniversiteden farkı olmadığını belirtmektedir. Sürekli gelişim ve değişim için bol bol kitap okumak gerekir.
Kitap okumak bu yüzden çok önemlidir. İsteyen ve akıllı olan her insan, yüksek potansiyelli birer okuyucudur. Kitap okumak ve genel anlamda her şeyi kitap gibi okumak gerekir.
Kitap okumak her açıdan önemlidir.
İyi bir gözlemci ve analitik bir düşürür olmak için, sorgulayıp doğru ve sağlam bilgiye ve karara ulaşmak için ve daha nice güzellikler için kitap okumak önemlidir…
Kitapla kalın!
Kitapla kalan hoşça kalandır…