Kitap; insanın kendi duygu, düşünce, fikirlerini, ideolojilerini, araştırma, bilim ve tekniklerini sayfalara yazarak, basarak yayınevlerinde birleştirip derlemesiyle kağıt sayfalarından çeşitli boyut ve hacimlerde okunması ve başka araştırmalara kaynak olabilmesi için oluşturulan değerli eserlerdir.
Kitap; insanlara en iyi dost, yol gösterici ve rehberdir. Fikirsel, duygusal, kültürel, bilimsel ve teknolojik yönden gelişmek, bir şeyler öğrenmek, öğretmek için önemli eserler ve kaynaklardır. Aynı zamanda insan zihnini, ruhunu, duygu ve düşüncelerini besler. İnsan kitap okudukça ruhu sakinler.
Kitap okumak, insana çok büyük katkıları vardır.
Bir şeyleri anlamada, anlatmada, karar verme ve konuşmada, olay ve olgulara olan farklı ve zengin bakış açının gelişmesinde önemli etkisi ve katkısı vardır.
İnsanın yazma becerisini geliştirir, stratejik kararlar vermede, mantıksal düşünmede, kelime hazinesinin gelişmesini de olumlu yönde besler.
Kitap okumak; kortizolu düşürüp stresten kurtarırken, serotonini salgılatıp insanın mutluluğuna önemli bir katkı sağlar.
Devasız derde devadır kitap okumak.
Muhabbeti, diyaloğu geliştirir. İnsanı olumlu yönde değiştirir. Farklı açılardan bakmayı ve görmeyi sağlar.
Bir insanın veya yazarın; ruhunu, zihnini, düşüncelerini ve iç âlemini okumak ve bunlar içinde bir yolculuğa çıkmaktır.
Bu yolculukta çok güzel ganimetler ve hazineler elde edilir. Sonra bunları mantık ve duygu potasında eritip çok güzel bir şekilde değerlendirmeye alınır.
Bu yüzden kitaplar okumak için çok güzel eserlerdir, kaynaklardır. Araştırma ve geliştirmenin temel taşlarıdır.
Okumak her açıdançok önemli bir eylemdir. Duyu organlarımızın yerini alarak bize; görmeyi, duymayı, konuşmayı, hissetmeyi, düşünmeyi, hayal kurmayı ve nice şeyleri bilmeyi sağlar.