Üniversitelerin en temel işlevi mesleki bilgilerle bizi donanımlı hale getirerek meslek sahibi yapmaktır. Ülkemizdeki üniversitelere öğrenci alınırken dikkate alınan tek kriter sınavlarda aldığımız puanlar. Peki bu puanlar size uygun mesleği seçmede yeterli mi? Tabi ki hayır.
Bir mesleğini icra ederken ilgimizin ve yeteneğimizin de olması gerekiyor. Bunlar olmadığı zaman yaptığı işten zevk almayan, dolayısıyla hayatından memnun olmayan bireyler ortaya çıkmaktadır. Sevgili üniversite adayı arkadaşım, bütün bunları şunun için söylüyorum. Bir mesleğin toplum tarafından oluşturulan statüsü, geliri fazla olabilir. Bu, senin de o meslekte başarılı ve mutlu olacağın anlamına gelmez. Hepimiz yaradılış olarak farklı özelliklere sahip kişileriz. Kendi özelliklerimizi ve mesleklerin özelliklerini tanıyıp bu özellikleri karşılaştırarak o doğrultuda meslek seçimimizi yapmamız gerekiyor.
Üniversite hayatı meslek hayatınızın ilk basamağını oluşturmaktadır. Üniversite kazanıp bölümünden memnun olmayan, yanlış bölümde okuduğunu düşünen binlerce insan var. Önemli olan hata yaptıktan sonra pişman olmak değil, başkalarının yaptığı hatalardan ders çıkartıp hata yapmamak. Üniversite sınavından sonra tercih yapılırken düşülen en çok hatalardan biri de alınan puana göre tercih yapılmasıdır. Kendi özelliklerini, ilgi ve yeteneklerini dikkate almadan sadece puana göre tercih yapmanın yanlışlarına yazının ilk bölümünde değindik.
Üniversite tercihiniz aslında meslek tercihinizdir. Hayatımızın bu önemli tercihini şansa bırakmayalım. Kendi özelliklerimize uygun bölümlerde okuyup sevdiğimiz mesleği icra edelim. Mutlu ve huzurlu hayatın sırlarını arıyorsak işte size bir sır.
Elinize, emeğinize sağlık hocam hayatımıza yön katıyorsunuz .Sizi ailecek yakından takip ediyoruz.